Våga vägra pumpa!

Allt är inte bättre over there.

Ja menar att vi kan väl vara lite selektiva i vår USA import. Ta tex finanskrisen, Jac Daniels, Mc Donalds, haloween.
Skit alltihop, enligt min mening. I vår familj firar samtliga utom jag halowen. Jag vägrar att klä ut mig och spendera en massa pengar på en högtid som endast gynnar handeln med godis, kostymer och tandläkare.
Jag skall fira allhelgonahelgen. Visst ärman bjuden på halowenfest på lördag, men jag funderar på att vara protestnyckter, tända ett ljus och tänka på dom som är döda.
Men å andra sidan så låter det ju inte så särskilt skoj, så jag kanske bara låter mig bli sponsrad av Bofors och blir kanon i stället.

Jihad. Alah ahkbar. Alkaida. Terrorbomba, 
Jag önskar en trevlig helg till alla er på FRA.

Ursäkta vad är klockan?

Så var det dags igen, Vintertid. Tänk att det skall vara så svårt att komma ihåg hur f..n man skall vrida om klockan.
Trots många sinrika ideer och komihågtips, som trädgårdmöbler som skall ställas fram, ut, in, och tillbaka eller hur det nu var, så är man alltid lika osäker när det bär av på måndagsmorgonen.
Jo jag kom till jobbet i tid idag, så det får väl ses som en framgång. Jag vill här rikta ett speciellt tack till den person som fixade så att datorns och mobilens klocka ställer om tiden automatiskt.  TACK!  Bara detta lilla trix borde få alla neoludditer att konvertera.

När jag ändå behandlar ämnet teknik så kan jag berätta att jag i vecan fick en ny Tv-boxer. Denna aparat är verkligen finurligt uttänkt, man kan (förutom att titta på Tv) spela in, pausa under programmets gång, spola tillbaka och titta igen och sen spola frammåt om man vill.
Kontentan av detta är att man nästan alldrig vet om man tittar på det man tror skall gå på tvn vid en viss tidpunkt. Tankar som "har det som man ser redangått (någon kan ju pausat under kvällens gång) ellergår detta verkligen nu, eller är det en inspelning från igår? Detta gör att man hela tiden måste kontrolera att det som verkar vara just nu stämmer mot tv tablån.
Då har dom kommit på att lösningen heter Boxer-navigator. Vad nu detta är bra till har jag inte riktigt fattat ännu. Men till sammans med de tidigare nämda funktionerna (som antagligen är tillkomna för att höja värdet av att kunna se på Tv) så tappar jag helt fokus på den film eller vad det nu var jag skulle se och jag har sjunker ner i menyträsket. Tillsist är all som det ska och jag vet att jag tittar på avsett program i realtid. Då låser sig boxhelvetet och jag finner mig stirrande på en frusen bild av pixlar och almänt sudd. Då är tydligen det enda alternativet att dra ur sladden och starta om hela skiten.
Vid det här laget har jag missat halva filmen. Men vad gör det teknikens under gör ju att jag kan spola till baka. Men se det går minsan inte för jag hadde ju dragit ur sladden. Man måste bara älska den nya användarvänliga tekniken.
Det var bättre förr, då hade man bara två kanaler att hålla reda på.

Måste dra. Ska kolla om det är, har varit ,skall bli, något sevärt  på Tv.

Jag förkastar verkligheten, och ersätter den med min egen,

Det är finanskris i världen.
Men inte hos mig. Tre löneutbetalningar denna månad, plus en halvårsbonus som inte behöver skämmas för sig.

Arbetslösheten ökar.
Men jag arbetar hårdare än någonsin. Har i veckan gjutit en betongplatta på 3500 m2, ca 600 m3 betong gick det åt.
Hann även med att armera, riva form, bygga termomur, byta snus och pilla navelludd.

Barn svälter i världen.
Men jag är kockarnas överman och kökets härskare. Så när dom andra har FINDUS färdigrätter till matlåda, äter jag  örtkryddad helstekt fläskfile med hemkokt bearaissås och en kompott av höstens rotfruktsskörd.

I går var fisar bara äckliga svavelväteförreningar.
Men i dag visar det sig att forskare kommit fram till att detta fenomen är bra för blodtrycket. Med andra ord så om jag lägger av en riktig rökare i rastkojan, så kan jag bemöta mina klagande kolegor , med att jag bara bedriver företagshälsovård.

Australien med flera lider av svår torka.
Men mitt barskåp är välfyllt, om än det försunnit någr clentiliter under skrivandetsstund. Vill varmt rekomendera min egen form av höstmys. Införskaffa en flaska, st Peters creamy stout (varunummer 1671) samt en  fin singel malt wiskey tex. Cragganmoore 12 y (varunummer 413) Slå upp ett glas av vardera dryck och låt växelvis wiskeyns ljumma värme kontrasteras av ölets crämiga svalka. Luta dig till baka och låtsas att du är en äkta conesör, bli smått patetisk och lycklig.

Globalwarming.
Men jag är cool.

Ibland är mitt liv avundsvärt, men det brukar gå över.  Måste dra. Hej.

Ps.
 Sam hade flickvännen på besök idag, vilket fick mig att minnas den här lilla historien.
Jag vill för säkerhetsskull påpeka att denna anekdot, inte har något som hellst att göra med hans val av flickvänn.

Sålunda tilldrog sig denna episod i badet, där den lille sonen upptäcker sin skruv, var vid en adekvat undersöking av denna utförs. Frågande ser han på sin mor och säger,.
-Är det här hjärnan?
-Nej min son, inte än på några år.

Många taggar

Min arbets kamrat som är några år yngre än mig, "39"  har varit ledig för att jaga älg denna vecka.
Igår fick jag ett sms där det stog att han skjutit en tålv-taggare.Grattis.

Detta kommer jag nog att bli tråkad med en hel del nästa vecka.
Jag har funderat på vad man ska svara, för att få ett snabt slut på det skrytande som annars kommer att plåga samtliga i arbetslaget. Kanske blir det något i den här vägen.

- Joru man sköt ju en tolvtaggare i tisdags.

- Jaha det är väl inget att skryta om, du fick ju i kull en femtiotaggare förra hösten. (Det fick han faktiskt, även om han inte gärna diskuterar detta)

Måste dra nu ska ja titta in i huvet. Hej

Kort blogg om rättvisa.

- Jag ska köpa en orm, säger sam.
- Nä det ror jag verkligen inte, svarar jag.
- Men syrran har typ hur många kaniner som helst. de är ju jävligt orättvist
  Jo de stämmer förstårs, tänker jag.

Hur slutade nu denna diskusion kanske du undrar.  Jonssons zoologiska kan nu stolt presentera en majsorm, vid namn Shlingerpinnen.
Det kan tyckas att man framstår som, åt helvete för snäll, eller att  man helt och hållet saknar  ryggrad.
Men Jag kan se vissa fördelar som rättfärdigar dena varelses närvaro. Min fd. hatar ormar. och växer den på sig lite till så kan den nog få ner en och annan kanin.

Måste gå och kolla luckan på terariet. Hej


Nu vardet riktigt nära för 111:e gången

Hemköps parkeringsplats!!!!  Har du varit på Hemköp i Bollnäs, då vet du vad jag menar.

Vem är det som har ritat denna avbild av totalt kaos? Ja inte vet jag, men jag har dragit mina egna slutsatser.

1) Han eller hon är mellan tre och fem år.
2) Går på dagis för barn med speciella behov.
3) Blev tappad med huvudet först i golvet, under första levnadsåret.
4) Van en ritävling på Hemköp påsken år 2005 med en teckning föreställande en tallrik spagetti i soporna. (Teckningen    förväxlades antagligen senare med ritningen till den nya parkeringen. En fadäs som aldrig ordnades upp.)
5) Han eller hon kommer aldrig få rita en parkering igen, nånsin.

Dessa slutsattser håller jag för mycket troliga och så nära den absoluta sanningen vi kan komma i denna blogg.
Du som inte varit på ovan nämda helvetetsförgård, kanske undrar vad som är så infernaliskt fel med detta spektakel, som inte ens bör omnämnas som parkering under ordnade former. Jo då skall jag ge några exempel.

1) Infarten. Den lyckades man konstruera så att den trafik som kom från väg 206 leddes in på cykel/gåvngägen.
Det blev bara att göra om och bygga upp en refugliknande Mojäng så att inte bilarna skull köra fel.
2) Infarten till stora parkeringen var så tajt, så att alla som hadde bilar som var större än en dinky -toy variant, omöjligt kunde klara av att svänga in på den stora delen av parkerinen. Man fick bygga om även denna del. nu kommer alla in som har nissan micra, opel corsa, axima etc. Men man måste nog ha cervo för att hinna lägga om i tid.
3) Lilla parkeringen framför ingången. Här lägger man parkeringsrutona så att det är omöjligt att se den tafik som komme längre ner ifrån, lägg här till att det knapt går att mötas med två normalstora fordorn, mellan entren och de parkerade stackarna. lösningen på detta har uteblivit. Med uppfiningsrikedom och lite civil olydnad, kom man på att det gick bätre att köra över de lilla diket och ut på cykelvägen svänga vänster och ut mot friheten.
4) Kundvagnsparkeringen. den lägger man vart? jo presis där alla bilar måste köra för att komma ut på cykelvägen. Med skymd sikt har man ofta tvingats att abrupt men mycket bestämt, avbryta sin planerade flyckt från detta armageddon, när man försökt runda dena missplaserade tingest och helt plötsligt befinner sig i ett lämeltåg av kunder med vagn. Lösnig?? tveksamt.  Man målade ett övergångsställe och sate in ett plexiglas i ena långsidan. Risken att köra pån ågon sjönk från 100% till 98%
5) Den gamla in/avfarten, som skulle löst så många av de upptagna problemen, den gör man om till gräsmatta!!! nu hindrar ju de inte att företagsamma bilister ändå hävdar gammalrätt och vana och väljer denna väg.

Detta är bara några axplock av de problem som du genast står inför att lösa om du väljer att nytja denna inrättnig. Ja man skulle kanske kunna se det som Bollnäs svar på Bodaborg. Man kör in på parkeringen redan uppretad och med huvudet kastandes villt frånsida till sida, som en uggla på speed, medan man försöker pressa in sin något för stora firmabil , mellan de trånga pasagerna, samtidigt som man gör allt för att undvika de lömska fällor som konstruerat med så stor framgång.

Så i dag var det som sagt nära igen. På väg ut från parkeringen hadde jag nära döden upplevelser
1) På väg in till hk vid övergångsstället ( Du som kör en bil med registreringsnr: MAD 001  behöver kolla bromsarna)
2) Vit Volvo som kom innanför min trygghetsson.
3) Röd Toyota som kom från en annan dimmention, tror jag?
Jag fick även tillfälle att mycket närgånget presentera min egen Opel för en gammal dam, som lever enast tack vare mina blixtsnabba reflexer. 
Hennes skräcklagna nuna med de gula tänderna  och de vattniga grå ögonen uppspärrade till ett uttryck, man troligtvis bara har när man tror att ens sista stund är kommen, är det sista jag ser innan jag somnar i kväll.
Hade nu denna situation uppstått igår, så hade ut gången kunnat blivit mycket tragisk, med byte av lycktglas och motorhuv och annat elände.

Jo man var ju på kalas i fredags så på måndag blir det lucköppning med grabbarna på jobbet.
Kistan har inte hämtat sig riktigt efter helgen,så jag måster dra. HEJ

Om väder och kvinnor bakom ratten.

Vilket härligt väder, det var tidigare i veckan. Annat var det idag minsan. Det har rengnat från morgon till långt inpå eftermiddagen. Det gör väl inget om man är kontorsråtta eller student, och bara behöver Utsätta sig för vädrets makter när man paserar mellan punkt a och punkt b, som båda troligtvis ligger under tak. Jobbar man som snickare däremot är Det en helt annan sak. Då Är man alltid ute och snickrar grund el dyligt när höstrusk och vinter kylan är som värst. och sen, när våren och sommaren kommer så har bygget kommit så långt att man kan börja  med insidan. Det är visst tradition innom byggsvängen att man gör så.

I morgon skall jag ut  och äta och bowla med mina arbetskamrater. så imorgon blir det blött på jobbet igen.
Dom grabbarna vet hur man tömmer en bägare eller 22, så det kan nog bli en trevlig afton. På lördag skall jag gå på konsär med Trio-Treo. Jag har hört dem förr. ser inte fram mot denna tillställning.

jag läste förresten en undersökning om trafikolyckor, här om dagen. Där påstods det att 80% av alla trafikolyckor orsakas av kvinnor.  ?   Jag tycker det låter konstigt. Hur skulle dom kunna orsaka så många olyckor? Rätta mig om jag har fel, men ratten sitter ju inte på deras sida. Ellerhur?

Måste sluta nu. Ska kolla lagret tils i morgon.


Kverulationer.

I somras hade vi en hankatt, en kaninpojke och en taxtik, samt en del övriga mysko husdjur i akvariet.
det räckte väl så bra tyckte jag,  Tre månader senare  och med facit ihand visade det sig att jag tyckte fel.
Idag är vi lyckliga ägare till ytterligare 10 kaniner 4 katter. inte illa pinkat när man medvetet valt handjur för att undvika föryngringseländet. Det började med att det dök upp en främande katt på gården. Givetvis skullehon promt flyttain hos oss. Med bullari ugnen, som det visade sig snart vara redo att servera, togs den hemlösa in i familjegemenskapen.

Sen fortsatte det med att Sagas kompis skulle ha sin kanin här en stund. Ja Norpan (vår kanin) var ju så eeensam enligt saga. Norpan tog verkligen vara på de tillfällen till umgänge som gavs, om man så säger. Sen skulle tydligen en tjej i granbyn flytta till New York, avalla ställen. Där kan man tydligen inte ha en kanin? så självklart skulle den bo hos oss.
Han heter Jonsson, ett passande namn på en ung Kaningosse i sina bästa årkan tyckas. Men icke, för här omdagen kommer saga inrusande med andan i halsen och skriker
- JONSSON HAR FÅTT BARN!!! Gissa om jag blev förvånad.
- Det är nog inget mot vad han blev, svarar jag och tänker tyst för mig sjäv "FY FAAN" och lägger sedan till ytterligare ett antal väl valda invektiv, till min på började tanke.

Ja så kan de gå när inte haspen är på. så i dags läge närmar sig summan av utgifterna för djurfoder, Botswanas Bruttonationalprodukt. Snacka om att man upplever den rådande ekonomiska krisen på första parkett. Ja tyvärr får det nog bero med visiterna till Sundsvall ett tag.

Men Saga skall ha en eloge för hur hon sköter sina djur. hon sköter dem helt oklanderligt och alldeles själv.
Det kan i och försig bero på att jag hotat att ta med mig hagelbössan, om jag måste sköta hennes små älsklingar. 

Nä det skjuts för lite...

Nä Nu hör jag en nattmacka som ropar mitt namn. Måste dra.

Föresten är det någon som vill ha en kanin?

Välkommen till min nya blogg!

Nu är den äntligen igång! Bloggen som ingen har väntat på och som inte har några som helst förväntningar ställda på sig.

Den här bloggen skriver jag först och främst för min dotters skull, hon har blivit klyktattaraspirant (flyttat till Sundsvall) för att plugga till sjuksjöterska. Så i ett försök att mildra hemlängtan och saknaden av din far, varså god.

Skulle nu någon annan finna nöje i mina tankar och den verklighet som jag uppfattar som min egen, så är ni hjärtligt välkomna att läsa min blogg.

Här kommer jag att blanda stora och små bokstäver med särskrivningar och stavfel tills det framstår texter såm jag troligen inte ens själv förstår. Jag vet och kan allt utom att stava, så ha överseende med detta eller hitta en annan blogg att läsa.

Så Sanna varså god.

Då Blondinbella tydligen ska sluta blogga så kommer ett tommrum att uppstå i detta media, det har jag förstått. Så det här är mitt bidrag till att fylla ovan nämdas plats. Jag försökte döpa bloggen till "Blondin Pelle" men de röstades ner av lilla syster i familjen.
- Då ljuger du ju. du är inte blondin. menade hon.
Det är ju sant förstås. Desutom skulle jag nog få anstränga mig till det yttersta för att kunna framstå som ett substitut för den där extrema exponenten för indolens och patologisk eskapism, som tror att världen består av Stureplan och Stureplan på natten.

Så i min blogg kommer jag skriva om den lilla mäniskan i världen utanför Fjollträsk. Mode och glamor har nu nämts för sista gången i denna blogg och har fått lämna plats för mina tankar om livet universum och allting. det vill säga utom mode och glamor förståss. Ja jag vet nu nämde jag det igen. Shit hapens wen you party naked.


Så var det äntligen gjort. Det första (och eventuellt sista inlägget) i min blogg. Sist jag gjorde något liknande var i tredje klass, då min lärare ville att jag skulle skriva dagbok. Det blev allt som allt ett datum på första sidan.

Oj nu börjar de visst en repris på avsnitt 782 av kvinnofängelset på teve. Måste sluta.


RSS 2.0