Så olika falla guds gåvor.

Somliga tar en vanlig biff, och ger den doft och smak av paradiset.
Andra har förmågan att dissimilera den till något helt annat.
Men den verkliga konsten är dock att hitta en mening och avsättning för sitt verk.
Hör med Michelin, kära dotter min.


Farsan har firat påsken

Så hände det sig en torsdag, ca 2000 år efter det att en man blivit fastspikad på ett kors för att han antytt hur trevligt det vore om alla kunde vara lite snälla mot varandra som omväxling, att jag tog mig ledigt från jobbet.

Tanken var att jag skulle få en riktig lång och skön vilohelg med god mat och dryck av alla de slag.
Men jag råkade i min iver glömma att påsken är lidandets högtid,
Som ett brev på påsken, förlåt posten skall det vara, infann sig årets första förkylning på skärtorsdagsmorgonen.
De inför helgen inköpta maltdrycker som låg och lockade i kylen fick ersättas med Nezeril och Panodil.
Hela barnaskaran var hemma under HELA påsken och förstärktes av ett nytt mågämne och tillresta kompisar från när och fjärran. Nämde jag att påsken är lidandets högtid?

Hur som haver, så fick jag i alla fall laga mig en hel del god mat under helgen. Sill, skinka, prinskorv, hemlagade köttbullar och mer ägg än vad som är tillrådigt för en ensamstående man i sina bästa år.

Men den gastronomiska höjdpungten var ändå den helstekta fläskfilen kryddad med wasabi och färsk timjan och tillhörande whiskey sås. Som efterrätt serverades friterad banan med glass. Fins det något äckligare än varm banan?
Den efterrätten var enkomt för att smöra för morsan i hopp om att hon bjuder mig på middag som tack.

Men vist är det väl ändå märkligt att Jesu lidande skall firas med ägg och godis i sådana mängder så att de skulle kunna försätta en hel generation afrikanska barn i månadslång kolik. Lägg där till dans, släcktkalas och den klassiska långfredagsanglingen, där fjolårets vinnare (han som tveklöst var fullast) går ut med gul ledartröja, och försöker hitta ner till sjön.
Någon gång under mäniskans utveckling gick någonting mycket galet.

Men hur eländig din påskhelg än må ha varit, kom ihåg att det finnsalltid någon som har haft det värre. även om det nu var för 2000 år sedan.

Beach 2009

Ja ingen har väl kunnat undgå att våren är här, och att sommaren närmar sig. Snart är det dagsatt leta fram badbrallorna och blek som en binnekimask posera på stranden för att impa på brudarna. Visserligen är det så att min abdomen inte kan visa upp några väl definierade magrutor.
Men nu är det  så att, "sixpack" är för pojkar. Riktiga män kan visa upp en hel back..

And that´s the way a cookie crumbles.



Sixpac                          Hel back

RSS 2.0