Nu vardet riktigt nära för 111:e gången

Hemköps parkeringsplats!!!!  Har du varit på Hemköp i Bollnäs, då vet du vad jag menar.

Vem är det som har ritat denna avbild av totalt kaos? Ja inte vet jag, men jag har dragit mina egna slutsatser.

1) Han eller hon är mellan tre och fem år.
2) Går på dagis för barn med speciella behov.
3) Blev tappad med huvudet först i golvet, under första levnadsåret.
4) Van en ritävling på Hemköp påsken år 2005 med en teckning föreställande en tallrik spagetti i soporna. (Teckningen    förväxlades antagligen senare med ritningen till den nya parkeringen. En fadäs som aldrig ordnades upp.)
5) Han eller hon kommer aldrig få rita en parkering igen, nånsin.

Dessa slutsattser håller jag för mycket troliga och så nära den absoluta sanningen vi kan komma i denna blogg.
Du som inte varit på ovan nämda helvetetsförgård, kanske undrar vad som är så infernaliskt fel med detta spektakel, som inte ens bör omnämnas som parkering under ordnade former. Jo då skall jag ge några exempel.

1) Infarten. Den lyckades man konstruera så att den trafik som kom från väg 206 leddes in på cykel/gåvngägen.
Det blev bara att göra om och bygga upp en refugliknande Mojäng så att inte bilarna skull köra fel.
2) Infarten till stora parkeringen var så tajt, så att alla som hadde bilar som var större än en dinky -toy variant, omöjligt kunde klara av att svänga in på den stora delen av parkerinen. Man fick bygga om även denna del. nu kommer alla in som har nissan micra, opel corsa, axima etc. Men man måste nog ha cervo för att hinna lägga om i tid.
3) Lilla parkeringen framför ingången. Här lägger man parkeringsrutona så att det är omöjligt att se den tafik som komme längre ner ifrån, lägg här till att det knapt går att mötas med två normalstora fordorn, mellan entren och de parkerade stackarna. lösningen på detta har uteblivit. Med uppfiningsrikedom och lite civil olydnad, kom man på att det gick bätre att köra över de lilla diket och ut på cykelvägen svänga vänster och ut mot friheten.
4) Kundvagnsparkeringen. den lägger man vart? jo presis där alla bilar måste köra för att komma ut på cykelvägen. Med skymd sikt har man ofta tvingats att abrupt men mycket bestämt, avbryta sin planerade flyckt från detta armageddon, när man försökt runda dena missplaserade tingest och helt plötsligt befinner sig i ett lämeltåg av kunder med vagn. Lösnig?? tveksamt.  Man målade ett övergångsställe och sate in ett plexiglas i ena långsidan. Risken att köra pån ågon sjönk från 100% till 98%
5) Den gamla in/avfarten, som skulle löst så många av de upptagna problemen, den gör man om till gräsmatta!!! nu hindrar ju de inte att företagsamma bilister ändå hävdar gammalrätt och vana och väljer denna väg.

Detta är bara några axplock av de problem som du genast står inför att lösa om du väljer att nytja denna inrättnig. Ja man skulle kanske kunna se det som Bollnäs svar på Bodaborg. Man kör in på parkeringen redan uppretad och med huvudet kastandes villt frånsida till sida, som en uggla på speed, medan man försöker pressa in sin något för stora firmabil , mellan de trånga pasagerna, samtidigt som man gör allt för att undvika de lömska fällor som konstruerat med så stor framgång.

Så i dag var det som sagt nära igen. På väg ut från parkeringen hadde jag nära döden upplevelser
1) På väg in till hk vid övergångsstället ( Du som kör en bil med registreringsnr: MAD 001  behöver kolla bromsarna)
2) Vit Volvo som kom innanför min trygghetsson.
3) Röd Toyota som kom från en annan dimmention, tror jag?
Jag fick även tillfälle att mycket närgånget presentera min egen Opel för en gammal dam, som lever enast tack vare mina blixtsnabba reflexer. 
Hennes skräcklagna nuna med de gula tänderna  och de vattniga grå ögonen uppspärrade till ett uttryck, man troligtvis bara har när man tror att ens sista stund är kommen, är det sista jag ser innan jag somnar i kväll.
Hade nu denna situation uppstått igår, så hade ut gången kunnat blivit mycket tragisk, med byte av lycktglas och motorhuv och annat elände.

Jo man var ju på kalas i fredags så på måndag blir det lucköppning med grabbarna på jobbet.
Kistan har inte hämtat sig riktigt efter helgen,så jag måster dra. HEJ

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det låter ju till och med värre än parkeringen på ICA kvantum/Bollnäs. Trodde jag inte var möjligt ;-P Men nu har det iaf blivit parkeringsrutor där.. hjälper föga...

2008-10-19 @ 22:16:34
Postat av: Usama Bin Andersson

Jag hjälper glatt till att finansiera ett bombdåd eller något annat fyndigt och radikalt påhitt som kan förbättra denna "parkering".

2008-10-20 @ 10:50:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0