Hej igen!

Det var ett tag sedan nu.

Sist jag försökte mig på ett nytt inlägg på bloggen blev jag nekad att publicera mitt alster. Jag misstänker att FRA har ett finger med i spelet. Visserligen innehöll mitt inlägg svidande samhällskritik och en hel del adekvata frågeställningar som en sund medborgare har all rätt att ställa. Efter ett tämligen långt inlägg, och med för mig ovanligt djupa insikter och en retorik ut över det vanliga, så skulle jag publicera min text. Men nähä ru. Publiching forbidden, blinkade till och slaget var förlorat. Klart man blev förbannad och tänkte sluta blogga forever. Hur som helst så försvan mitt inlägg i syberrymden och gick inte att rädda.


Har tittat på en del andra bloggar och insett vad som skall finnas på en modern och nutidsorienterad blogg. Bilder skall det tydligen vara. Helst på det senaste inköpet mangjort, och på vad man har på sig för dagen.


Så här kommer den nya och pimpade versionen av min blogg se ut i framtiden. Håll till godo.


Dagens outfit

Beklagar den märkliga vyn på bilden.
Jag har verkligen inte sådana barbiedocks mått på min kropp. (stor överkropp och små fötter)


Varm jävla jacka från T&P. 
Snickar byxa från Fristads. 
Jalas Vinterkänga med trampskydd & stålhätta. 
Reklamt-shirt från IWABO. 
Samt collegetröja från Perssons chakt.                                 

   
 
  Köpte en spikpistol härom dan.


Thumbnail En Närbild av en litendel av en Julklapp jag köpt till någon.


Snart är det jul

Men de är lungt . jag har i stort sett handlat alla klappar och beställt skinka.
tro inte att jag är en såndär julmissbrukare som flippar ut helt och hållet bara för att det lider mot jul.
Nej tvärt om. Efter att tvingats genomlida tidigare jular med total julbonanza, har jag trappat ner firandet till en tämligen enkel men trivsam tillställning. Förut firades det jul som Gustav Svenson i Svenson Svenson Firar jul, och jag menar verkligen att det verkligen var som i tv seriens version av firandet av tomtens födelse osv. Jag skrattade inte ens när jag såg ovan nämda program en jul för några årsedan, då jag mistog det för en dokumentärfilm. Jag insåg först efter att särskådat tvtablån, att detta program varit en komedi.

I år blir det lungt och fint, gröt, skinka och sill. Allt hemlagat på de traditionella viset, för att få det bästa resultatet. En brasa i öpna spisen, och ett fåtal men välvalda julklappar under granen som jag hugger själv. Sedan kan det nog hända att man slår upp ett glas St Peter´s Cream Stout och en Cragganmore "Wiskey" för matsmältningens skull, och bara njuter av att vara ledig.

Besiktigade bilen i dag. När besiktningsmannen var klar och trumpet konstaterade att bilen hade klarat besiktningen, så sade han till mig. Köp en lott. Det gjorde jag men det blev ingen vinst. Men Goffe rullar ett år till om gud vill.

Hade i snögloppet. Det är kul att jobba utomhus.

Fars dag

Som av en händelse så börjar  farsdag med ordet Fars.

Fars är en typ av komedi som bygger på situationskomik. I en fars är karaktärerna oftast trovärdiga personer som hamnar i en knipa och tvingas ta till lögner som sedan mynnar ut i en lång rad förvecklingar och missförstånd. Farser måste spelas i ett snabbt tempo för att inte eftertanken ska hinna ikapp och ta död på den oftast osannolika intrigen.

Ja det där käns som om det var hämtat direkt ur verkligheten. Och visst är det en fars att vi skallf ira fars dag med slipsar och kalsonger. Anledningen till firandet så här i Noveber är nämligen den att handeln går dåligt under den här delen av året. Så jag sa ifrån mig allt upvaktende även i år. Det blev nu för visso kakor och mjölk på sängen, men det kan accepteras då kakorna var hembakta.

Näe mina barn och andras ungar. Om far förtjänar en slips så köp för all del den åt honom. Men skulle det vara så att far   har förtjänat din upmärksamhet mer än den lokala herrekiperingen, så föreslår jag att ni talar om för er gamla far att betyder något för er. Denna gåva är både enkel och framför allt gratis, och kommer troligen att plockas fram ur minnet oftare än slipsen plockas fram ur garderoben.

Uch vad jag låter ensam och övergiven. Det var inte meningen. kanske kommer det en roligare blogg någon anan dag.
Jag försöker at lätta upp det med en rolig historia.

Två pojkar satt och pratade om livet.
- igår fick farsan en jävla smäll av, morsan bara för att han var i vägen i köket.
- Ja vart fan är världen påväg? Vad i härrans namn hadde han i köket och göra?

Måste dra, ska på farsdagsfika hos mor ?????

Termodynamik mm.

Termodynamik.
 

Den första lagen säger oss att energi inte kan skapas eller förstöras.

Det finns alltså inget sådant som 'energiproduktion' eller 'energikonsumtion'. Mängden energi i universum är konstant.

Termodynamikens andra lag säger oss att isolerade system går konsekvent  mot ökande entropi, dvs ökande oordning. Energins kvalitet (dvs. dess arbetsförmåga) minskar varje gång en energiomvandling sker.

Detta gäller alla energianvändningar, fysiska, metaboliska, interaktioner osv.

Detta betyder att energins kvalitet alltid minskar i universum som helhet, även om lokala ökningar kan ske på bekostnad av minskningar någon annanstans. I sin tur betyder detta att alla verkliga processer i universum är irreversibla.

Låt oss säga att du har ett nystädat hem. Då kan du känna dig helt lurad och du kan inte göra något åt detta.
Enligt naturlagarna kommer det alltså att bli stökigt alldeles utav sig självt. För visso kan man ju städa igen, men det är bara slöseri med energi, då TD2L kickar in och ser till att det enda du åstakommit är att få en lägre nivå av din energi.
Lätt svettig efter allt städande försoffats framför ett värdelöst tvprogram du helst inte skulle vilja se, men eftersom du har så taskigt med energi så orkar du inte byta kanal.

Om man skulle be morsan städa? Då skulle du givetvis känna dig Glad och lycklig samt fylld av energi som kan ytnyttjas till något helt annat och mycket roligare. Men detta skulle då ske på morsans bekostnad och hon blir sittande framför
A-ekonomi.

Samma sak om du bygger ett hus eller en bil. Ställ ut det och TD2L Kommer at setill att färgen bleknar och faller av, och snart finns det bara något som är redo för soptippen kvar.

Slutsats.
Efter som energins lägsta entropinivå är värme, så kommer till slut alla dina strävaden och allt som du åstadkomit under ett helt liv, att sluta med att det enda du igentligen lyckades med är att höja universums medeltemperatur med någon futtig miljarddels grad.

 

Murphys lag eller Lagen om alltings jävlighet är en universell lag som i modern tappning lyder: "Om något kan gå fel, kommer det att göra det". (Detta är i själav verket Finagles lag.)

Den ursprungliga lydelsen är: Om det finns två eller fler sätt att göra något, och en av dessa kan sluta med en katastrof, så kommer någon att göra det på det viset. 

Slutsats.
Det kommer att gå åt helvete.


Lagen om tingens inneboende jävlighet. Ja du har ju en dator så jag tror att du förstår vad denna lag syftar på.

Trotts dessa lagar, som gör vår vardag näst intill helt omöjlig att genomlida Så strävar vi vidare i villfarelsen att vi skall finna lycka och tillfredställelse. Och med oförtruten målmedvetenhet arbetar vi ständigt mot att göra det enklare och bättre att leva i vår värld. Men det enda vi åstadkommer är att vi komplicerar vår vardag till den grad att vi måste gå i skola allt längre för att klara av den värld vi skapar. 
Man kan inte annat än förundras av mänskligheten.

Slutsats.
Släng ut datorn och skit i allt, flytta in i en grotta och vänta på undergången. Trotts allt är vårt enda bidrag till universum inte mer än värmen från en fis irymden.

Fy fan vad dystert. Jag behöver nog sova lite.


Äntligen måndag.

Tänk att man fick sin dotter och klä sig i mina cykelbyxor och gå på krogen i cykelhjälm.
Det var för visso halowenparty men ändå. Jag kan säga som så att jag har aldrig sett någon som paserat puberteten och fortfarande kunnat bära cykelhjälm och se ut som att man fortfarande är någon som tas på riktigt allvar. Lägg där till ett par tajta cykelbyxor i något spandexliknande material med Crecentlogga på benet, och man ser ut som en komplett idiot. men vad gör väl det när man är ung och galen.

Själv genomförde jag helgens festlighet med grace och bravur. jag drack endast finöl i måttliga mängder, ur glas, som förvisso tenderade att gå mot den  mörkgröna och flaskformade modellen fram mot aftonens slut.
Jag konverserade artigt och lågmält med min omgivning under det att den första maltdrycken smorde gomlädret, för att senare tvingas att höja min ljuva stämma till ett falsett liknade orerande om diverse osamanhängande plattityder.
Jag drog mig tillbaka, tog mig hem och la mig till sängs, innan någon annan behövde utföra dessa sysslor åt mig.
Kort sagt en rätt misslyckad prestation som inte kommer i närheten av mitt personbästa.

Men jag vaknade i alla fall pigg och rask och tog itu med dagens sysslor. Bytte en glödlampa på firmabilen. Hur fan kan en mordern bil var konstruerad så att man måste ha, en tvåårings storlek på händerna, en förskollärares tålamod samt förmågan att lösa Rubiks kub, bara för att byta en glödlampa? Men det kanske är så de vill ha det dom där baguettälskande rövinspimplarna som bygde bilen.

När jag ändå var i farten så kollade jag lysena på golfen. "den skall besiktigas" Givetvis hade det slocknat en lampa i bakljuset. Tänkasig det var inga som hellst problem att byta denna lillatingest. Tacka vet jag tyska ingengörer som med diciplin och starkaverb kan bygga riktiga bilar.
Men säg den glädje som varar, tyvär vägrade lampjävln lysa ändå. Så fram med mätinstrument och elscheman. Efter en tämligen god stund konstaterade jag att det inte fans några fel i kablagen, och hade jag bara ström så  skulle allt varit bra
Jo  det var då jag kom på att jag borde nog kollat säkringen först. Men som sagt sådana mistag kan ju hända när det är söndag.

I morn är det fackmöte. När det mötet är slut, kan man då säga att det är fack off?
Måste sova på det. God natt.

RSS 2.0