Termodynamik mm.

Termodynamik.
 

Den första lagen säger oss att energi inte kan skapas eller förstöras.

Det finns alltså inget sådant som 'energiproduktion' eller 'energikonsumtion'. Mängden energi i universum är konstant.

Termodynamikens andra lag säger oss att isolerade system går konsekvent  mot ökande entropi, dvs ökande oordning. Energins kvalitet (dvs. dess arbetsförmåga) minskar varje gång en energiomvandling sker.

Detta gäller alla energianvändningar, fysiska, metaboliska, interaktioner osv.

Detta betyder att energins kvalitet alltid minskar i universum som helhet, även om lokala ökningar kan ske på bekostnad av minskningar någon annanstans. I sin tur betyder detta att alla verkliga processer i universum är irreversibla.

Låt oss säga att du har ett nystädat hem. Då kan du känna dig helt lurad och du kan inte göra något åt detta.
Enligt naturlagarna kommer det alltså att bli stökigt alldeles utav sig självt. För visso kan man ju städa igen, men det är bara slöseri med energi, då TD2L kickar in och ser till att det enda du åstakommit är att få en lägre nivå av din energi.
Lätt svettig efter allt städande försoffats framför ett värdelöst tvprogram du helst inte skulle vilja se, men eftersom du har så taskigt med energi så orkar du inte byta kanal.

Om man skulle be morsan städa? Då skulle du givetvis känna dig Glad och lycklig samt fylld av energi som kan ytnyttjas till något helt annat och mycket roligare. Men detta skulle då ske på morsans bekostnad och hon blir sittande framför
A-ekonomi.

Samma sak om du bygger ett hus eller en bil. Ställ ut det och TD2L Kommer at setill att färgen bleknar och faller av, och snart finns det bara något som är redo för soptippen kvar.

Slutsats.
Efter som energins lägsta entropinivå är värme, så kommer till slut alla dina strävaden och allt som du åstadkomit under ett helt liv, att sluta med att det enda du igentligen lyckades med är att höja universums medeltemperatur med någon futtig miljarddels grad.

 

Murphys lag eller Lagen om alltings jävlighet är en universell lag som i modern tappning lyder: "Om något kan gå fel, kommer det att göra det". (Detta är i själav verket Finagles lag.)

Den ursprungliga lydelsen är: Om det finns två eller fler sätt att göra något, och en av dessa kan sluta med en katastrof, så kommer någon att göra det på det viset. 

Slutsats.
Det kommer att gå åt helvete.


Lagen om tingens inneboende jävlighet. Ja du har ju en dator så jag tror att du förstår vad denna lag syftar på.

Trotts dessa lagar, som gör vår vardag näst intill helt omöjlig att genomlida Så strävar vi vidare i villfarelsen att vi skall finna lycka och tillfredställelse. Och med oförtruten målmedvetenhet arbetar vi ständigt mot att göra det enklare och bättre att leva i vår värld. Men det enda vi åstadkommer är att vi komplicerar vår vardag till den grad att vi måste gå i skola allt längre för att klara av den värld vi skapar. 
Man kan inte annat än förundras av mänskligheten.

Slutsats.
Släng ut datorn och skit i allt, flytta in i en grotta och vänta på undergången. Trotts allt är vårt enda bidrag till universum inte mer än värmen från en fis irymden.

Fy fan vad dystert. Jag behöver nog sova lite.


Kommentarer
Postat av: Isabelle och Anna

shit vilken bra blogg. Håller med helt! Får vi hyra in dig till ev. kommande omtenta om termodynamiken lr?;)

2008-11-05 @ 21:36:40
Postat av: LEMMY

Jag bara förundras av dit svammel.....

Det dår åt helvete i all fall var det nån som sade...

2008-11-05 @ 22:59:33
Postat av: Sanna

Åhh orka pappa. ;)

2008-11-06 @ 12:06:38
URL: http://sannajonsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0